Visie

Wie we zijn en waarom we doen wat we doen

Funky Badjas is in 2001 ontstaan uit een creatieve uitspatting van Toine van Hooft om de badjas primair leuker en spannender te maken. De functionele oergedachte 'een badjas blijft een badjas' was daarbij ons motto. Vanuit deze visie en de ruime ervaring in de textielbranche zag Toine de kans en de mogelijkheden om zijn initiatief daadwerkelijk te realiseren en op de markt te introduceren. in 2017 is het bedrijf overgenomen door Saskia van Haaren en Niels Kokmeijer, die beslist geen onbekende zijn in de badjassen wereld. Zij runnen al een flink aantal jaren succesvolle webshos als badjasparadijs.nl en badjas.nl en produceren badjassen onder een eigen label Badrock (zweeds voor badjas). Zij blazen het merk Funky Badjas weer nieuw leven in. En samen met Toine en een energiek en inspirerend team van vrienden, stylisten, vormgevers en internetspecialisten die allen trots zijn op en geloven in het Nederlands design.

Styling

Toine van Hooft aan het woord:
"Het ontwerpen en verzinnen van hippe en onderscheidende badjassen is een geweldig leuk en creatief proces. Voor ons zit echter de uitdaging in het feit om uit dit bewuste proces modellen te distilleren en die daadwerkelijk te realiseren en te produceren, middels innovatieve weeftechnieken en zelf ontwikkelde inzichten."

Funky badjas kopen

Produkt

De kwaliteit staat daarbij zonder uitzondering voorop - zo gebruiken we voor onze badjassen alleen 100% nieuwe gekaarde katoen die reactief is geverfd. De binnenzijde is altijd badstof met hoge vochtopname en de buitenzijde meestal glanzende velours. De dessins kunnen tot 6 kleuren jacquard worden geweven en het gewicht is 390 tot 530 Grs/m2. Al onze badjassen worden zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk geproduceerd volgens öko-tex norm en zelf voeren we een MVO beleid.

Positionering

We gaan voor een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. We kopen in bij betrouwbare fabrikanten die wij intensief begeleiden om de constante kwaliteit van onze badjassen te garanderen. Onze prijs houden we zo laag mogelijk door uitsluitend via non-retail sales te verkopen waardoor we onze badjassen aan een brede groep voor redelijke prijzen van € 69,- tot € 99,- kunnen aanbieden. ** Limited Funky B Collection tot € 179.- ** . En de verzendkosten nemen wij graag voor onze rekening!

Innovatief en origineel

Originele badjas kopen

We focussen ons op het gebruiksgemak en draagcomfort van de badjas. Zo zit op elke Funky Badjas de ceintuur vastgehecht op de rug: geen geworstel meer met een verschoven ceintuur of afgebroken lusjes. Aan deze innovatie herken je de echte originele Funky Badjas.

Een uni badjas is tijdloos maar een Funky Badjas is tijdloos HIP. Onze badjas heeft een veel langere levensverwachting, zeker ten opzichte van de hedendaagse mode en trends die snel vervagen en elkaar in rap tempo opvolgen. We zullen je blijven verrassen met onze vernieuwende ideeën, verwerkt middels de nieuwste en laatste technische mogelijkheden.

Kado

Veel van onze klanten verwennen zichzelf met een Funky Badjas, net zoveel anderen geven een exemplaar als origineel kado. Daar hebben we rekening mee gehouden: als je kiest voor geschenk verpakking zal de badjas in kraftpapier met sisaltouw verpakt worden.
funky badjassen