Wie is Funky? Over ons

Ondernemers geven badjas nieuw imago

Heeft u wel eens een leuke badjas gezocht? Dat valt niet mee, zeker als u een fleurige of hippe wenst. Dat overkwam de oprichters van het nieuwe Bossche bedrijf Funky Badjas;  een idee was geboren. Ondernemer Toine van Hoof: “In de mode is de badjas jarenlang een ondergeschoven kindje. Dat willen we veranderen.”

Saskia van Haaren (39), een internet ondernemeemster, en Niels Kokmeijer (39), van oorsprong voetballer en later Coach Nederlandse Beach Soccer elftalf, zijn al jaren bekend met het verkopen van badjassen op het internet. Toen zij vorig jaar in contact kwamen met Funky badjas oprichter Toine van Hooft met de vraag of zij intresse hadden om Funky Badjas de doorstart te geven die hij zo verdiende, twijfelde ze geen moment. Saskia: "Toen Niels mij vertelde dat we Funky badjas konden overnemen, heb ik geen moment getwijfeld. Eerlijk gezegd vind ik het een eer om het merk waar ik met de start van mijn bedrijf in 2008 zo tegen op keek, opnieuw leven in te blazen en terug op het niveau te krijgen waar het ooit was."

Niels: “Via internet hebben we naar producenten gezocht, in China en Turkije. China viel af, omdat die weliswaar de goedkoopste, maar kwalitatief mindere badstof produceert. Dus op naar Turkije. We ontdekten dat Turkije op industrieel gebied flink aan de weg heeft getimmerd. De productienormen voor badstof zijn modern en behoren qua kwaliteit tot de hoogste van de wereld.

Funky concept

Het bedenken en ontwerpen van de badjassen is gedaan door oprichter Toine van Hooft. Aan ons de eer om de juiste producent te vinden en het merk nieuw leven in te blazen.

Het doel van oprichter Toine van Hooft was, na een marktonderzoek in Nederland en Belgie, te komen met badjassen die orgineel genoeg zijn om onder het label "Funky" te vallen, maar waar ook vooral gelet is op kwaliteit en comfort.

Totaal anders? Toine: “Nou ja, een badjas blijft een badjas. Je moet hem kunnen omslaan en je ermee af kunnen drogen. Maar voor de rest hebben we het concept aardig funky gemaakt. Neem bijvoorbeeld onze King, een blauwe of rode koningsmantel afgezet met hermelijn imitatiebont.

Internet only

Op dit moment hebben we zeven originele funky badjas modellen in ons assortiment, die exclusief online te koop zijn.

Collectie Funky badjas

De collectie van Funky Badjas is gevarieerd en bedoeld voor een brede doelgroep. De modellen zijn:

  • King (m). Een luxe koningsmantel, Pompeii-rood of koningsblauw, afgewerkt met hermelijn imitatiebont.
  • Samurai (m). Een chique op Japanse leest gestoelde badjas, fluweel zwart met uitvergrootte donkergrijze Japanse schrifttekens.
  • Champ. Een stoere boksersbadjas in een helder rood, wit en blauw. ‘No. 1’ en ‘Champ’ zijn in goud geborduurd (m).
  • Flower Power (v). Een sixties badjas, hoofdkleuren oranje of azure blauw, rijkelijk versierd met verschillende bloemen in frisse kleuren.
  • Snowleopard (v). Een mantelvormige badjas, waarin de zeldzame grijsblauwe tinten van de sneeuwluipaard zo natuurgetrouw mogelijk zijn verwerkt.
  • Stonewashed (v). Een basic badjas, in Delftsblauw of mandarijnoranje, die is bewerkt met het bekende ‘stonewash’-procédé.

Bestellen van een Funky badjas

Een Funky Badjas is te bestellen via funkybadjas.nl.

Funky Badjas

www.funkybadjas.nl

Biesland 13, Beverwijk, 0251-273040