Kamerjas

Een kamerjas is een onmisbaar kledingstuk voor ieder moment in het leven dat je zonder verplichtingen zit en even helemaal kunt ontspannen. Voor een uitgebreid ontbijt in het weekend zonder dat je in de verte de plicht al hoort roepen bijvoorbeeld. Als je na een dag keihard werken de douche uit stapt en nog even in de woonkamer wilt relaxen, is een katoenen badjas eveneens een fijne, betrouwbare metgezel. Je kunt dan kiezen voor de klassieke look van de eenkleurige ochtendjas, die nooit uit de mode lijkt te gaan, maar wij bieden een prachtig alternatief: hippe badjassen met ontwerpen die een beetje extra kleur geven aan je relaxte ochtenden en avonden.

Comfortabele kamerjas van hoge kwaliteit

De modewereld is vluchtig. Ieder seizoen is er wel iets anders trendy. Bij de kamerjas denken we echter al decennia aan de variant met één kleur. Natuurlijk sla je die ook makkelijk om, maar omdat wij vinden dat er zoveel méér mogelijkheden zijn, hebben wij een zestal prachtige badjassen met opvallende dessins ontworpen. De royale uitstraling van onze King of de sixties-uitstraling van onze Flower Power vind je alleen in onze webshop en nergens anders. Daarom ben je voor relaxen in stijl bij ons aan het juiste adres. Wie een van onze funky badjassen aantrekt kan er in ieder geval zeker van zijn dat hij of zij een bijzonder kledingstuk om het lijf heeft.

Wat wij echter minstens net zo belangrijk vinden als het uiterlijk van onze katoenen badjassen is dat het materiaal jou zo lang laat ontspannen, dat je op een gegeven moment niet eens meer weet hoelang geleden het is dat je jouw funky badjas voor het eerst aantrok. En natuurlijk vergeten wij het draagcomfort en gebruiksgemak van onze badjassen niet. Je hoeft in ieder geval nooit meer te vechten met een badjas niet helemaal lekker meer dicht te knopen is; bij alle modellen in ons assortiment is de ceintuur vastgemaakt aan de achterzijde. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de levensduur van je badjas: daar doen wij al lang voordat je hem koopt. Sterker nog, in onze badjassen maak je je nérgens meer druk om!

Online kamerjas bestellen

Een fatsoenlijke kamerjas helpt je met twee dingen: afdrogen en ontspannen. Voor het afdrogen wordt gezorgd door de absorberende badstof aan de binnenzijde van onze badjassen, terwijl je toch net even wat lekkerder ontspant als je weet hoe mooi de velours buitenzijde is. En wat nog mooier is, is dat het bestellen van onze funky badjassen buitengewoon eenvoudig is. Je kiest het gewenste model, selecteert de juiste maat en na het invullen van je gegevens wordt jouw nieuwe kamerjas binnen enkele dagen bij jou thuis afgeleverd. Voor de ideale combinatie van stijl en ontspanning hoef je dus geen stap meer buiten de deur te zetten.

Neem eens een kijkje in ons assortiment. In de King, de Samurai en de Champ hebben we de mooiste kamerjassen voor heren, maar de kamerjassen voor dames zijn we natuurlijk ook niet vergeten: met de Snowleopard, de Flower Power en de Stonewashed hebben we voor elke modebewuste, hippe dame wel iets moois in de aanbieding.

Oranje funky badjas kopen
Dames badjas "Flowerpower"
€ 89,95
Funky badjas rood
Badjas heren "Champ"
Aanbiedingsprijs € 59,95 Normale prijs € 79,95
Funky badjas
Badjas heren "King" - blauw
€ 99,95

Geschiedenis van de kamerjas / badjas

Kamerjas, ochtendjas of badjas ? Andere woorden met dezelfde functie en betekenis. Waar komt de badjas nu eigenlijk vandaan? En kamerjas  wordt tegenwoordig veelal gedragen als kledingstuk om heerlijk in te ontspannen. Het kledingstuk kent echter een lange geschiedenis en stamt af van de banyan. De banyan was een kledingstuk dat veel gedragen werd door heren van de 17e eeuw tot aan de vroege 19e eeuw. De heer des huizes droeg dit kledingstuk  na een bad of enkel om in te relaxen zoals wij nu feitelijk ook doen. Ook dames droegen het kledingstuk maar wel in mindere mate en alleen privé.

De eerste kamer- of badjassen hadden een ontwerp dat was geïnspireerd op Aziatische en Perzische kledingstukken. De kamerjas kreeg een soort kimono ontwerp en werd gemaakt uit bijvoorbeeld Chinese of Franse zijde of Indiase Chintz. In de loop der jaren werd het model aangepast en ook gemaakt in andere stoffen. In de 19e eeuw ‘veroverde’ het kledingstuk ook de Europese markt. De badjas heeft heel wat uitvoeringen gekend. Zo kwamen er ook vergelijkbare mantels en capes op de markt maar dan zonder mouwen. In de jaren 40 was er de zogenoemde housecoat die werd gedragen door vele vrouwen. Langzaam maar zeker verdwenen de vergelijkbare kledingstukken op de achtergrond en is in een gemiddeld gezin de kamerjas of ochtendjas niet meer weg te denken!